Title Image

Blog

b8cc67c11f2e707310bdc5a329fa86a6

De profesie: “Barză”…

“Aveţi un BHCH pozitiv. Felicitări!” iată cum ȋncepe o zi bună un medic ginecolog, mai ales când o femeie se străduiește de ani buni să aducă pe lume un copil.
O sarcină obţinută pe cale naturală sau printr-un procedeu de reproducere umană asistată este o nouă etapă ȋn viaţa femeii, care ȋi va statua femeii un nou rol: rolul de mamă. Este o mare bucurie acestă nouă etapă, dar și o mare schimbare prin care trece corpul femeii pentru a se adapta noului rol. Va trebui să ȋși asume alegeri pentru doi, pentru ea și pentru făt. Va trebui să ȋși recalibreze stilul de viaţă, să ȋși aleagă cu grijă alimentele, să renunţe la obiceiuri dăunătoare, să se odihnească mai mult, să evite orice ar putea stresa organismul ȋn care se formează o nouă
viaţă.
Ȋn această nouă etapă, o etapă de maxima responsabilitate, ȋncă din primul trimestru de sarcină, va porni la drum și medicul care ȋi va fi alături pe durata sarcinii și chiar ȋn momentul nașterii.
Ȋn rol de “barză”, medicul ȋi devine sfătuitor și, ȋntr-un fel, membru al familiei, de aceea alegerea sa este un gest de mare responsabilitate, fiind parte esenţială ȋn alegerile privind sănătatea mamei și bebelușului.
Ȋn primul trimestru medicul ȋi va prescrie femeii ȋnsărcinate un set de analize, ca bază pentru urmărirea parametrilor sau eventualelor modificări pe pot apărea pe parcursul celor 9 luni de sarcină. Ȋn primul trimestru sunt indicate următoarele investigaţii:

  • Analize de sânge: Hemoleucogramă, glicemie, uree, creatinine, TGO, TGP, coagulogramă, grupă de sânge, Rh, TORCH, AgHbs, HCV, HIV, VDRL, TSH, Anticorpi Anti Lysteria
  • Teste de urină: sumar de urina, urocultură
  • Culturi de col pentru depistarea Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma
   -Examen de secreţii vaginale
  • Examinare ecografică pentru confirmare sarcină
  • Dublu test ȋntre 11-13 săptămâni

Aceste prime investigaţii aduc date esenţiale despre sănătatea femeii ȋnsărcinate. Dacă ȋnainte de a rămane ȋnsarcinată mama nu a făcut un set de analize complet, acum este momentul unui T0!
Sarcina nu este o boală, ci o călătorie frumoasă, prima călătorie ȋmpreună a mamei cu fătul. Este o alegere pentru sănătatea, liniștea mamei și copilului și este nașterea unui nou univers…pe care vă invităm să ȋl descoperim ȋmpreună cu Dr. Carmen Cheleș, medic primar obstetrică-ginecologie, medic supraspecializat ȋn imagistica sarcinii, Clinica “Fertility Save Lady’s Boutique”, Bradu, jud. Argeș. Pentru programări, vă invităm să apelaţi: 0755.688.983!