Dr Carmen Cheleș

Medic specialist obstetrică-ginecologie

Mi-ar plăcea ca femeia însărcinată să își privească această etapă a vieții ca pe o “primăvară”, pentru că sarcina în sine este un nou început. Sarcina nu-i o boală, este o etapă firească, când o femeie se pregăște să dea naștere unui nou început de lume.

Urmărirea sarcinii este dincolo de acea primă “întâlnire” a mamei cu bebelușul, un moment de mare bucurie și de mare responsabilitate, în care medicul își concentrează întregul bagaj de cunoștințe și experiența acumulată în ani de studiu, pentru a oferi informații precise despre sănătatea fătului.

Dincolo de sentimentul minunat de a vedea cum arată fătul în burtica mamei, rolul investigării imagistice a sarcinii, morfologia fetală efectuată după protocolul recomandat de medicul care urmărește sarcina, este de a stabili starea de sănătate şi gradul de dezvoltare al fătului. Scopul principal al morfologiei fetale este acela de a măsura şi verifica anumiţi parametri pentru a evalua dezvoltarea bebeluşului. Acest examen ecografic este important pentru identificarea precoce a sindromului Down, cât şi a altor probleme ce pot apărea în dezvoltarea fătului, precum buza de iepure, starea organelor interne şi rata de creştere.

Examenul de morfologie fetală este unul dintre cele mai aşteptate de către părinţi. Ne străduim ca această întălnire de intimitate făt-mamă-tată-medic să fie o experiență plăcută. Ne dorim să oferim siguranță și liniște mamei și familiei. O mamă liniștită și copii sănătoși! Iată ce îmi doresc în profesia mea și personal, ca femeie și mama.

Despre Dr. Carmen Cheleş

  • Medic specialist obstetrică-ginecologie
  • Supraspecializare medicină materno-fetală
  • Competență în ecografie obstetricală și ginecologică