Dr Iuliana Băieșu

A fi medic înseamnă a-ți dori să faci totul pentru oamenii care îți trec pragul, pentru că ei nu sunt numai niște pacienți oarecare. Poate fi vorba despre un membru din familia ta sau chiar despre tine însuți. Eu m-am gândit prima oară că mi-aș dori să salvez vieți, când aveam vreo 13 ani, apoi plăcându-mi biologia și chimia, m-am pregătit pentru a urma această cale- a medicinei.
De ce oncologie?

Pentru că bunicii mei au murit de cancer și, copilă fiind, am suferit și m-am simțit atât de neajutorată pentru că nu pot face nimic. Sigur, familia poate fi un susținător al bolnavului de cancer, dar dincolo de asta doar medicii îl pot ajuta să se vindece și să învingă această boală. Asta vreau să fiu: nu doar un susținător, ci și un salvator. Să ajut mai mult pacienții decât poate au fost ajutați ai mei. Apoi, cand, fiind la stagii în Franța, bunica a fost diagnosticată cu cancer de col uterin, am decis să mă întorc în țară. Și am făcut foarte bine, pentru că eu am consultat-o și am făcut demersurile pentru a fi operată și tratată. Dacă nu aș fi fost în țară atunci, poate nu ar mai fi în viață, acum.

Vreau să vă spun că, nu există numai chimioterapie. Acum, medicina a evoluat atât de mult, încât există medicamente și tratamente țintite și imunoterapie. Iar oncologul este cel care ar trebui să cunoască toate protocoalele, toate medicamentele. De boala asta însă trebuie să se ocupe o întreagă echipă pluridisciplinară. Toți ar trebui să stea la aceeași masă și în centrul interesului tuturor să fie pacientul. Să îl ajutăm să învingă boala, iar pentru stadiile terminale să îi prelungim supraviețuirea.
De aceea, cred cu tărie că este importantă legătura de încredere pe care o construiești cu un pacient și pentru că fiecare dintre noi este unic, fiecare pacient îl tratez ca și individ singular, încercând să-i înțeleg trăirile și fricile, pentru că o stare de spirit bună poate ajuta enorm în succesul unui tratament.

Despre Dr. Iuliana Băieșu

Medic Specialist Oncologie Medicală

Specializări și grade academice

2005-2011 Facultatea de Medicină și Farmacie „ Carol Davila’’, București

2012 – 2016 Medic rezident oncologie medicală în Franta și România. În Franța la spitalele: Saint Antoine din Paris și Centre Hospitaliere din Auxerre.

2016 – prezent Medic Specialist Oncologie Medicală

Cursuri

2018 Diploma de participare la ”CONGRESUL NAȚIONAL AL FEDERAȚIEI SOCIETĂȚILOR ROMÂNE DE CANCER” ediția a V-a – la Hotel Sinaia – Sinaia

2018 Certificat de participare la conferința ”Facts and controversies in today”s oncology Summer school in oncology Bucharest

2018 Diploma de participare la ”2nd INTERNATIONAL CONFERENCE OF HIFU THERAPY: CURRENT CLINICAL PRACTICE AND FUTURE AVENUES” MEDICAL UNIVERSITY OF PLEVEN – BULGARIA

2018 Prezentare caz clinic ” Sarcomul de parotidă” Spitalul Universitar de Urgență București Prima ediție a Conferinței multidisciplinare ”Tumorile cervico-faciale dincolo de limita unei specialități chirurgicale” eveniment desfășurat sub egida ASOCIAȚIEI ROMÂNE PENTRU STUDIUL DURERII

2017 Certificat de participare la „ Conferințele Institutului Regional de Oncologie Iași” Colegiul medicilor din România, Prof Dr. Lucian Miron (Președintele CONFER 2017).

2017 Certificate of Basic course attendance, Visegrad, Hungary NET Academy

2017 Diploma de participare la „ Al 27-lea Congres Anual al Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală -Progrese în oncologie. Al 4-lea Congres Național de Oncologie și Radioterapie al Federației Societăților Române de Cancer Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală.

2017 Standards and controversies in today’s oncology and immunooncology The Fifth Edition of Summer School in Oncology-Bucharest 19.05-21.05.2017 Certificate of Participation of „ STROM in Prostate Cancer”