Title Image

Blog

ideile cetatenilor finantate

Speranţe pentru femeile bolnave de cancer care îşi doresc să devină mame

Femeile bolnave de cancer care îşi doresc să devină mame au acum o șansă, în Capitală. Iniţiativa unui medic va fi pusă în aplicare chiar din această lună. Astfel, materialul genetic va fi recoltat şi păstrat pe cheltuiala municipalităţii.

Speranțe pentru femeile bolnave de cancer care vor să devină mame

Ioana a fost diagnosticată cu o formă de cancer, în urmă cu doi ani. Vestea a năucit-o, mai ales că își dorea foarte mult un copil. Nu a renunțat la acest vis și a hotărât să conserve materialul genetic, până când se va vindeca.

Dar cei mai multi pacienți nu își permit să plătească în jur de 3000 de euro pentru o astfel de procedură. Medicul Marilena Băluță întâlnește zilnic astfel de drame și a propus ca municipalitatea să suporte costul acestor proceduri.

Maternitatea Giulești este singura, de stat, unde se pot face aceste proceduri.

Dacă ați fost diagnosticat cu cancer și vreți să vă înscrieți în program, trebuie să îndepliniți mai întâi câteva condiții: femeile să aibă vârstă până în 35 de ani, iar bărbații până în 45, domiciliul stabil în București și recomandare de la medicul specialist pentru prelevare și păstrare de material generic în laborator.

Astfel de inițiative ale cetățenilor sunt puse în aplicare și de alte primării din orașele mari ale țării.

La Sibiu, au fost deja alese 22 de proiecte legate de mobilitate urbană, spații verzi și educație.

Articol preluat: Speranţe pentru femeile bolnave de cancer care îşi doresc să devină mame